• Gergő Márkus

Az amerikai gyakorlatunk vége és nagyutazásunk kezdete Blufftonban

Frissítve: 2020. máj. 25.


2019. május 22-ével végéhez értünk a kicsit több, mint 11 hónapos szakmai gyakorlatunknak Hilton Head Island-en. Ez viszont még nem jelentette az amerikai kalandunk lezárását, ugyanis a J1-es vízumunknak köszönhetően volt lehetőségünk további 3 hetet az Államokban (+ egy kicsit Mexikóban) turistaként eltölteni.


Anett búcsúajánéka munkatársaitól
Anett búcsúajándéka

Ennek egy éves évfordulója alkalmából kezdjük el írni Blogunkat, valamint építgetni webolalunkat, amivel célunk megismertetni a különféle nemzetközi gyakornoki, valamint szezonális munkavállalási programokat. Szeretnénk inspirációt nyújtani azon egyetemen/fősikolán tanuló vagy éppen végzett hallgatóknak, akik nyitottak a világra és szeretnének sikeres karriert befutni szakmájukban, azáltal, hogy hazai és nemzetközi munka-, illetve élettapasztalatokkal ruházzák fel magukat már a kezdetektől.


A nagy utazás előtti utolsó napon Jane, aki Concierge-ként dolgozik akkori hotelünkben, elhívott vízparti lakhelyükhöz Blufftonba. Bluffton egy csodás kisváros a Hilton Head Island-re vezető híd másik oldalán. A régi városrészben található Calhoun Street az a hely, ahová minden csütörtök délután elnéznél, ha a környéken élnél. Ekkor van ugyanis a híres és vibráló Farmers Market, ahol helyi farmerek árulják saját termesztésű zöldségeiket, gyümölcseiket, virágokat, különféle gyógynövényeket és ételalapanyagokat. Ez a piac a legideálisabb hely, ha friss, éppen csak a hajóról lekerülő tengeri halakat, herkentyűket szeretnél vásárolni egy kis szezonális köret társaságában és elkészíteni egy tökéletes Lowcountry lakomát.Apropó, Lowcountry. Ezt a szót sokszor fogjuk még használni, így nevezik ugyanis azt az életérzést és életritmust, ami az itt elő emberekre jellemző.

Ezt a környéket a víz uralja, így minden felé az óceán által táplált és azzal összeköttetésben álló mocsarak, lagúnák, folyók találhatók elképesztően gazdag állatvilággal. Egy ilyen folyóra néz Jane-ék lakhelye, egy tipikus 3 szintes, amerikai filmekből jól ismert, tavernás „házikó”, ahol néha napján még esküvőket is szoktak rendezni….


Blufftoni stég
Egy amerikai film forgatási helyszine is lehetne

Nagy meglepetésünkre egy vitorlás hajó várt minket a privát stégjüknél. A program egy másfél órás hajókázás volt egy kis sör és snack-ek társaságában. A hajó, amivel kivitorláztunk a szomszédoké volt, akik mint megtudtuk, minden évben elhajóznak a Bahamákra, ahol pár hónapot kikötve a vízen élnek és önellátó életet folytatnak. Érdekes volt hallani, hogy csak úgy, mint például a Mount Everest megmászásánál, az évnek csak egy szakaszában (pár hét, ami az út hossza is egyben) szabad biztonságosan elindulni, amikor minden adott a tökéletes időjárási körülményekhez.


Hajókázás Blufftonban
Amikor a Corona még jót jelentett

Utunk során delfineket is láttunk, klasszikusan a hajó mellett úszva az elképesztő dél-karolinai naplementében, ami talán a legjobb lezárása volt ennek a 11 hónap szakmai gyakorlatnak és méltán prezentálja azt, amit egy amerikai csereprogram nyújt a jelentkezőknek.


Hajókirándulás a többiekkel
Vitorlázunk a naplementében

Másnap kezdődött a talán legjobban várt része a programnak, a 3 hetes utazás. Első állomásunk Las Vegasba a fények, vagy éppen bűn – kinek mi – városába vezetett.


Hogy tölthetsz gyakorlatot külföldön, hogyan juthatsz ki dolgozni az USA-ba és utazhatod be azt? Kövess minket a Facebbokon, Instagramon vagy a HoPro FB oldalán és írj bátran üzenetet!

209 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése