• Gergő Márkus

Hogyan mutassuk meg meleg, üdvözlő mosolyunkat a maszk mögött

A szálloda- és vendéglátóipar azon erőfeszítéseinek részeként, hogy a jelenlegi COVID-19 világjárvány idején a vendégek biztonságban érezzék magukat az utazás során, szinte mindegyik megköveteli a szálloda személyzetének az arcmaszk viselését. Az egyik hátrány természetesen az a tény, hogy kollégáink már nem oszthatják meg meleg és barátságos mosolyukat, amikor a bejáratnál üdvözlik a vendégeket, a folyosón szembetalálkoznak, vagy amikor étkezési és rekreációs egységekben szolgálják ki őket.

Az utóbbi időben sok környezetünkben lévő szállodai és vendéglátóipari dolgozó kifejezte, hogy bár elismerik a maszkok viselésének fontosságát, ugyanakkor rosszul érzik magukat, hogy senki nem látja a mögötte megbújó mosolyukat.

Természetesen a meleg és barátságos mosolyt nem csak a száj, hanem a teljes arc fejezi ki. A hitelesen megfogalmazott üdvözlő megjegyzések szintén segítik a vendégszeretet szellemének kommunikálását.Ennek függvényében meg szeretnénk osztani egy nagyon egyszerű tréning tippet, amely úgy tűnik, hogy jó hatással van a vendéglátóipari ügyfelek számára:


  • Először készítsünk egy fényképeket a személyzet minden egyes tagjáról egyenruhájában, az arcmaszk viselését ezen rövid ideig nélkülözve, villogó, barátságos mosolyukkal, amelyeket mindannyian hiányolunk.  Ennek nem kell professzionális fotózásnak lennie, mivel az „organikus” kép hitelesebbnek tűnik, mint a profi photoshoppal készített kép.  Csak válasszunk egy egyszínű hátteret, például egyszínű fallal vagy függönyökkel.

  • Ezután vágjunk ki egy igazolvány szerű képet, az arcra fókuszálva.

  • Nyomtassuk ki ezeket a fotókat színesben az azonnali felhasználás céljából, majd rendeljünk jobb minőségű példányokat, például egy online fotónyomtató szolgáltatásaiból.  Ajánljuk a 4 x 6 méretet, amelyet ollóval vagy egy pénztárca méretű képpel lehet megvágni.

  • Innentől már egyszerűen ragaszthatjuk fel a képet a személyzet névcímkéje alá, vagy egy biztonsági kapoccsal rögzíthetjük az egyenruhájukon.

  • A kifinomultabb megjelenés érdekében rendeljünk a névvel és fotóval ellátott új, nagyobb névtáblákat.

#arcmaszk

23 megtekintés0 hozzászólás