• Gergő Márkus

Célunk, álmunk az oldallal!

Frissítve: 2020. aug. 29.Nehéz elkezdeni, összetömöríteni az elmúlt öt évet, mert szavakba önthetetlen volt.

Minden az első szakmai gyakorlatunkkal kezdődött, akkor 2014 nyarán, Cipruson. Karon fogtuk egymást és nekivágtunk. Mi soha nem akartuk beérni kevesebbel, mint amit meg akarunk érdemelni.


A mi történetünk és célunk
Válj profi szakemberré

Már akkor tudtuk, hogy egyek akarunk lenni a millióból, hiszen elvégezni az általunk választott szakirányt, lediplomázni csak egy dolog, de valami mással rendelkezni amivel csak kevesen, na az már valami. Ez pedig nem más mint a Tapasztalat.


Történetünk kezdete


Elmehettünk volna egy szállodába otthon, de aztán a gyakorlat végén elszállt volna a lelkesedés, ami oly sok év után még ma is kitart.


Csodás három hónapot töltöttünk el a tengerpartot élvezve, vendéglátásban gyakorlatot szerezve egy idegen országban. Bevallom, addig nyögve-nyelve küzdöttem az angol nyelv elsajátításával, de ott, na ott végre eljött az áttörés. Amikor magadra vagy utalva és muszáj, na az az igazi löket, ami előre visz és soha többé hátra.

Akartuk, hogy a miénk legyen a tudás nem csak az elméletben, de a gyakorlatban is, aztán már nem volt megállás.


Hazatérve máris más szemszögből vizsgáltuk a mindennapokat és láttuk a lehetőséget. Tudtuk, hogy az, hogy mindig messzebb és messzebb vándorlunk felépíti majd azt, amire más nem képes, csak Te magad.


Ciprus után jött a Kanári-szigetek
Kanári-sziegetek

Később már bátrabbak voltunk, a Kanári-szigetek felé kacsintgattunk remélve, hogy ennél mindig és mindig csak jobb lehet. Sosem tévedtek még a számításaink. A pincérkesés után mindketten az animator világban vesztünk el, spanyol nyelvet tanulva és az angolunkat tovább fejlesztve. Móka és kacagás volt minden perc.

Nem bánom, bár évek teltek el, így vándorolva, de olyan karaktereket faragva belőlünk, akik ma már tudják, hogy határ a csillagos ég.


Mitől félsz? A távolság? Ma már nem akadály. Bárhová eljuthatsz és bárhonnan hazalátogathatsz bármikor. Spanyolországban megtapasztaltuk a 48 fizetett szabadnap csodáját, amikor egy egész hónapot a családommal tölthettem az egy éves szerződésem alatt.


Újabb kalandok


Mindez előre vitt, hogy megtanuljam a második idegen nyelvet, aminek valljuk be, a legkönyebb módja az életvitel szerinti külföldön tartózkodás. Ebben a szakmában kicsit több kell, több akarat, több motiváció, nem félve attól hogy elbuksz. Veszíteni valód nincs! Mi az, amit csak nyerhetsz? Tapasztalatot, élményeket és persze életre szóló barátságokat.


Nevada
Egyik kedvenc képünk Nevadában

Nehéz, göröngyös utat választottunk mind, akik ezeken a vizeken evezünk. Tudjuk hogy magas a létra és rettenetesen sok a lépcső amin felkell másznunk, hogy egy szép napon oda kerüljünk, ahol lennünk kell.

Most Amerikából, Florida államból írom ezeket a sorokat, amit egy 1 éves diploma utáni szakmai gyakorlat előzött meg Dél-Karolinában.

Én a recepción tölthettem ezt el, a Front Office részleget kívülről-belülről megismerve, minden, de tényleg minden apró részletével együtt.

Gergő a Food and Beverage részlegen tevékenykedhetett, betanítva minden egyes szekciójába egészen a Prime Steak House-ig ahol felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerzett.

Most mindezt itt kamatoztatjuk munkavállalói vízumunk keretei között az elkövetkező fél évben.


Célunk, hogy Nektek segítsünk


Szívből mondom, legyetek bátrak, mert ehhez erő kell és igenis makacsnak, önfejűnek kell lenni.


Ha ezt olvasod, márpedig az vagy. Valami ide hozott. A kíváncsiság, a motivációd, az ambiciózusod.

Jó helyen jársz, jó úton haladsz.Egy nap mi is vezetők szeretnék majd lenni, de mind tudjuk, hogy a jó pozíciók nem az almafán teremnek. Nem hullanak az ölünkbe, és nem vágja őket hozzánk senki.

Meg kell érte dolgoznunk, elszántnak kell lennünk a végsőkig és még tovább.

Az iskola padban mindig azt harsogják hogy egy jó vezető a létra legalsó fokán kezdi és felküzdi magát egészen a csúcsig. Ebben mi nagyon hiszünk, ezért tanultunk annyit és szereztünk megannyi tapasztalatot megannyi országból a szállodaipar minden területén.


Hosszú még az út, de egy nap mind ott leszünk, ahol lennünk kell.

Nekünk akkor nem segített senki, nem kaptunk tippeket, csak követtük, amit a szívünk és a józan paraszti eszünk diktált, ezért küldetésünknek érezzük, hogy megosszuk veletek az évek során tapasztaltakat, és segítsünk hogy hogyan induljatok el!

Ezért jött létre ez az oldal, értetek, hogy támogathassunk benneteket ezen az úton. Kezdetben információval, tapasztalatokkal, kérdéseitekre válaszolva.

A későbbiekben szeretnénk felépíteni egy rendszert amivel elősegíthetjük a jövő vezetőit, hogy elérjétek a kitűzött céljaitokat.


Anett & Gergő

Hospitality Professional, Gyakornokként a Világ körül
#inspiráció

57 megtekintés0 hozzászólás