• Gergő Márkus

A világ 50 legjobb bárja 2020-ban

Sajnos jelenleg jó sok időnk van azt tervezgetni, hogy milyen éttermeket, bárokat szeretnénk felkeresni és megkóstolni a specialitásukat. Ezekre a gasztronómiai élményekre még várnunk kell, de szerencsére izgalmunkat fokozza a most kijött lista, mely a világ legjobb 50 bárját mutatja be.


COURTESY OF CONNAUGHT BAR
FORRÁS: COURTESY OF CONNAUGHT

2009 óta a William Reed Business Media teszi közzé a világ 50 legjobb bárjának éves rangsorát, amely „a nemzetközi italipar legjobbjait ünnepli”. A bárokat több mint 500 italszakértő szavazata alapján állítják össze a világ minden tájáról és „ez jelenti a végső nemzetközi útmutatót a világ legnépszerűbb bárjaihoz”.


A Perrier által támogatott idei listát egy november eleji virtuális díjátadó ünnepségen mutatták be. Több mint 20 nemzet képviselteti magát és 11 új taggal bővült az elismertek listája.


"A világ 50 legjobb bárja az italipar legrangosabb és legjobban várt estéje az évben, amely a világ minden tájáról érkező legtehetségesebb bartendereket hozza egy fedél alá, a végső lista élő visszaszámlálásával, amely a világ legjobb bárjának bejelentésével zárul." - áll a szervezet honlapján.


Szóval ki is futott be az első helyre? Ez a különös megtiszteltetés a Connaught báré, amely Londonban található, a Connaught Hotelben.


COURTESY OF DANTE BAR
FORRÁS: COURTESY OF DANTE

"Nehéz még egy olyan bárra gondolni bárhol a világon, amely a kiválóságot olyan könnyed rutinná tette, mint Connaught Bar" - magyarázza a lista. „A szállodai bár különlegessége, hogy nem trendhajhász és nem a villogás megtestesítője; Ago Perrone, Giorgio Bargiani és Maura Milia kezei alatt egyik évről a másikra fejlődik, megvalósítva a kitűzött célokat. "


De a Connaught Bár nem az egyetlen, amelyet felkereshetünk a top 50-es listáról az Egyesült Királyságban. Valójában három londoni bár is bekerült a legjobb 10 közé. Összességében Európa 21, Ázsia 15, Észak- és Dél-Amerika pedig csupán 10 helyet kapott.

A top 10-et a New York-i Dante, az athéni Clumsies, a szingapúri Atlas, a londoni Tayēr + Elementary, a londoni Kwānt, a Buenos Aires-i Florería Atlántico, a hongkongi Coa, a szingapúri Jigger & Pony és a The SG Tokiói klubok alkotják.


Nézd meg a legjobb bárok teljes listáját itt.


#top50


Forrás: Travel + Leisure

 

Értesülj elsőként a legfrissebb állásokról!


További cikkekért, haza és nemzetközi állásajánlatokért, szakmai gyakorlati lehetőségekért látogass el a https://www.hopro.org oldalunkra, valamint kövess minket a Facebookon és Instagramon is

32 megtekintés0 hozzászólás