Mi a luxusszálloda jelentése / meghatározása a vendéglátásban?

A luxusszállodát olyan szállodának tekintik, amely luxusszállási élményt nyújt a vendégeknek. A luxusszállodákra vonatkozóan nincsenek meghatározott előírások (például csillagok). A 4 vagy 5 csillagos szállodák gyakran „luxusnak” minősítik magukat.

Itt található egy válogatás egy luxusszálloda jellemzőiről:

 • Lehetővé teszi a könnyű, egyszerű és intelligens tervezési és foglalási folyamatot

 • Gyors, egyszerű, diszkrét bejelentkezés és fizetés
  A felajánlott szoba pontosan azt kívánja, amit egy vendég szeretne (kategória, besorolás, fizikai elhelyezkedés a szállodában, az ágy mérete…)

 • Csodálatos szolgáltatás: A vendégeknek azt az érzést kell érezniük, hogy ismertek és megbecsültek. 

 • A hotel alkalmazottaknak név szerint ismerniük kell őket, barátságosnak (mosolygósnak!) és tiszteletteljesnek kell lenniük. 

 • A takarításnak és a kertészeknek csendben kell lenniük, és nem zavarhatják a vendégeket, a karbantartó személyzetnek perceken belül meg kell jelennie a vendégszobában stb.

 • Kiemelkedő étkezési lehetőség a szállodában: remek reggeli (minőségi és mennyiségi szempontból), Michelin-csillagos éttermek, 24 órás szobaszerviz.

 • Vendég tevékenységek és szolgáltatások: csúcskategóriás wellnesskezelések, medence, 24 órás fitneszközpont, mosodai szolgáltatás, kicsomagolási és csomagolási szolgáltatás, gyermekfelügyelet, háziállat-vétel, kutyasétáltatás, személyi edzői beutalók, concierge, aki többet tud, mint a Google, exkluzív dizájner belső terek, mesés művészi jellemzőkkel és a legmodernebb technológiávalLuxus szoba jellemzői: 

 • Kiváló minőségű bútorok pazar, drága tapintásokkal, figyelem az esztétikai részletekre, csendes szoba friss levegővel, eredeti művészet a falakon, kinyitható ablakok, köntös és papucs, megfelelő tároló, fogasok, íróasztal, olvasószék, széf, jó méretű síkképernyős TV, iPhone / iPod dokkoló, kávéfőző, teljes hosszúságú tükör, hatékony fűtés / légkondicionáló rendszer ... És természetesen egy king-size ágy jó matraccal, kiváló minőségű lepedőkkel és különféle párnatípusokkal (vagy párnamenüvel)!


Luxus fürdőszobák: 

 • Kád két személy számára, elegendő tér, jó víznyomás, presztízs vagy kézműves piperecikkek, rengeteg bolyhos, kiváló minőségű törölköző, világító sminktükör, elegendő állvány vagy kampó, bidé (vagy egy TOTO-WC), szellőzés…

Angolul szeretnéf elolvasni? Kattints ide.

Lásd még:

Luxury Hotel