Mi a Lifestyle Hotel jelentése / meghatározása a vendéglátóiparban?

A butikhoz vagy a luxusszállodához hasonlóan a Lifestyle Hotel sem „klasszikus szállodakategória”, hanem meghatározott jellemzőkkel rendelkezik. Ezek a jellemzők hasonlóak egy butikhotelhez. Mindkettő egyedi jellegű. A Lifestyle Hotel tulajdonságai a következők: furcsa, élvonalbeli, avantgárd, divatos, funky, bájos.

A Boutique & Lifestyle Lodging Association (BLLA) a következő meghatározást adja:

„Az életstílusú szállodák a butikhotelek következő generációja. A láncok vezérlik, és kölcsönzik a butikok legjobb elemeit - kicsi, intim és modern -, és csak egy lánc által kínált előnyöket dobnak fel, mint például a hűséprogram, a következetesség és a gazdaságosság. Ennek eredményeként az életmód-szállodák általában megfizethetőbbek és hozzáférhetőbbek, mint a butikok - és hamarosan mindenütt jelen lesznek ”.

E magyarázat alapján elmondhatjuk, hogy az életmód-szállodák „franchise-butikhotelek”.

Egy Delphi-tanulmány (a szállásszakma különböző szakértőinek válaszai alapján) szerint a butikhoteleket leginkább a kicsi, elegáns szállodák jellemzik, amelyek magas szintű szolgáltatást nyújtanak. Az életstílusú szállodákat innovatívnak nevezik és inkább személyes élményt nyújtanak, mint az úgynevezett „márkás” szállodák ”.


Angolul szeretnéd elolvasni? Kattints ide.

Lásd még:

Lifestyle Hotel