Mi az Asset Management (vagyonkezelés) jelentése / meghatározása a vendéglátóiparban?


Az eszközkezelés az eszközök fejlesztésének, üzemeltetésének, karbantartásának, korszerűsítésének és értékesítésének szisztematikus folyamata. Eszköz egy vállalkozás tulajdonában lévő bármely erőforrás.


Az Vagyongazdálkodás területén működő vállalatok mások nevében kezelik a befektetéseket és kötelességüknek tekintik ügyfelük portfóliójának maximalizálását. Az vagyonkezelők a tulajdonos érdekében dolgoznak és segítenek az eszköz / ingatlan értékének maximalizálásában a különböző életciklusok során. A vendéglátóiparban az eszköz hatékony kezelésének első lépése a különböző részlegek (helyiségek, fürdők, éttermek, italok stb.) által generált összes bevétel értékelése.


Alapos kutatások révén az eszközkezelők képesek azonosítani az új jövedelemforrásokat, amelyek mind a szálloda működési, mind ingatlan oldalából erednek. Mivel minden eszköz, különösen az ingatlanok ki vannak téve a gazdaság, a politika és a pénzügyek hatásainak, egy vagyonkezelő gyakori kutatásokra támaszkodik az előre tervezés és az ennek megfelelő cselekvés érdekében.


Angolul is el szeretnéd olvasni? Kattints ide.

Lásd még:

Asset Management